Schadeverzekeringen particulier – Aansprakelijkheid

Schadeverzekeringen particulier

Welke dekking kies ik voor mijn woonhuis en inboedel? En heb ik rechtsbijstand nodig?

Aansprakelijkheid

Wil je in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn?
Bekijk dan onderstaande tabbladen! Hierop kun je gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis. Dit overzicht geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

//blankadvies.nl/wp-content/uploads/2017/11/bigstock-196270453.jpg

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering vergoedt schade als je per ongeluk iemand verwondt (letsel) of spullen van een ander beschadigt. En als je volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade. Ook als je per ongeluk een huisgenoot verwondt, dan is dat verzekerd.

Jij, je gezinsleden en andere huisgenoten. Ook huispersoneel (zoals een au pair of werkster) en je huisdier is verzekerd. Huisgenoten zijn ongehuwde (pleeg- en stief)kinderen, logees en inwonende familieleden. Ook uitwonende ongehuwde kinderen die studeren in Europa zijn verzekerd

Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt tijdens oppassen of tijdens logeren bij iemand anders is verzekerd. Is de schade aan de oppas veroorzaakt door je kind (jonger dan 14 jaar) of huisdier tijdens het oppassen? En ben je niet aansprakelijk? Dat kan bij sommige verzekeraars worden meeverzekerd.

WAT IS EEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING?VOOR WIE?OPPASSEN OF LOGERENSCHADE TIJDENS VRIENDENDIENST Schade tijdens vriendendienst Schade die je veroorzaakt tijdens een vriendendienst is verzekerd tot een bepaald maximum. Ook als je niet aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld: je helpt een vriend om zijn wasmachine te tillen. En deze gaat stuk omdat je hem uit je handen laat vallen.

Schade die jouw huisdieren bij iemand anders veroorzaken, is verzekerd. Bijvoorbeeld: je hond rukt zich los en rent plotseling de straat op. Hierdoor raakt een fietser gewond.

Schade veroorzaakt door je woning in Nederland, waarvan je de eigenaar bent, is verzekerd. Bijvoorbeeld een dakpan die op de auto van de buurman valt. Heb je een tweede woning, recreatiewoning of stacaravan in Europa? Ook die kun je meeverzekeren.

WAT IS EEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING?VOOR WIE?OPPASSEN OF LOGERENSCHADE TIJDENS VRIENDENDIENSTSCHADE DOOR HUISDIERSCHADE DOOR EIGEN WONINGSCHADE AAN GEHUURDE OF GELEENDE SPULLEN Schade aan gehuurde of geleende spullen Schade aan gehuurde spullen is niet verzekerd. Schade aan geleende spullen is vaak wel verzekerd tot een bepaald maximum. Huur je een woning of vakantieverblijf? Dan ben je in bepaalde gevallen wel verzekerd. Raadpleeg je polisvoorwaarden.

De aansprakelijkheid voor schade met of door motorrijtuigen is niet verzekerd. Dit valt onder je autoverzekering (WA). Is de schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een maaimachine (maximum van 16 km/pu) of een elobike? Dan ben je wel verzekerd. Voor meer informatie: raadpleeg je polisvoorwaarden.

Als je tijdens het sporten per ongeluk een medespeler verwondt, dan ben je vaak niet aansprakelijk. Ook als je tijdens een sport- en spelsituatie de spullen van een ander kapotmaakt. De schade wordt dan niet vergoed, maar verzekeraars kunnen namens jou wel verweer voeren richting de schadelijdende partij.

De aansprakelijkheid voor schade die ontstaat tijdens betaald werk is niet verzekerd. Aansprakelijkheid voor schade die is veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk is wel verzekerd. Ook als je daar een kleine onkostenvergoeding voor krijgt. Je bent wel verzekerd voor de aansprakelijkheid voor schade die je ongehuwde kinderen veroorzaken tijdens vakantiewerk, bijbaan of het lopen van stage. Raadpleeg je polisvoorwaarden.

Bij schade door opzet of een misdrijf. Of als het gaat om schade aan je eigen spullen of die van je gezinsleden of huisgenoten.

Valt de schade onder de dekking van de verzekering? Maar ben je niet aansprakelijk? Dan kunnen verzekeraars namens jou verweer voeren richting de persoon die jou aansprakelijk heeft gesteld.

Wil je schade verhalen die door een ander is veroorzaakt? Kies dan voor de keuzedekking Verhaalsbijstand. Ons kantoor kan je hierover meer vertellen.

Je hebt geen eigen risico. Wil je wel een eigen risico tegen premiekorting? Dan kun je kiezen voor een eigen risico van € 100,- of € 500,-. Ook kun je kiezen voor een eigen risico van € 250,- voor schade veroorzaakt door kinderen of huisdieren.

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Je kunt je verzekering na een jaar op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan Blank Advies. Stuur een e-mail naar info@blankadvies.nl. Of bel met 013 - 543 10 40!

Vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.
Contact gegevens van Blank Advies

Wij willen u graag vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden voor uw verzekeringen.

Vragen, schade melden of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met een van onze medewerkers!