Schadeverzekeringen particulier – Caravanverzekering

Schadeverzekeringen particulier

Welke dekking kies ik voor mijn woonhuis en inboedel? En heb ik rechtsbijstand nodig?

Caravanverzekering

Een caravanverzekering biedt dekking voor schade aan je caravan, vouwwagen of stacaravan. Naast een verzekering van je caravan, kun je een extra dekking afsluiten voor de inboedel van de caravan, een voortent of luifel. Gaat je op reis met je caravan? Vergeet dan niet om ook een goede reisverzekering af te sluiten.
Niet iedere caravanverzekering is standaard uitgevoerd met een dekking tegen hagelschade. Verzekeraars hebben in het verleden, na negatieve schaderesultaten, de hagelschade dekking losgekoppeld van de dekking tegen stormschade. Hierdoor moet een caravanbezitter meer betalen indien hij zijn caravan wenst te verzekeren tegen de schade opgelopen door een forse hagelbui.

Naast verschillen in premies zitten er tussen caravanverzekeringen ook veel verschillen in dekking. Bij bepaalde caravanverzekeringen gelden er verhoogde eigen risico's voor hagelschade en bij anderen krijg je korting op het eigen risico indien je caravan beschikt over een hagelbestendigdak.

//blankadvies.nl/wp-content/uploads/2017/11/bigstock-Family-vacation-travel-holida-198709330c.jpg

Wij adviseren om een oudere caravan één keer in de twee jaar te laten keuren door BOVAG of FOCWA erkend caravanbedrijf. Je bent ervan verzekerd dat je veilig met de caravan kan rijden en eventuele schade kan dan niet worden gewijd aan slecht onderhoud.

Onder de inboedel van een caravan wordt verstaan de huishoudelijke zaken die zich in de caravan of de aanbouw daarvan bevinden. Denk hierbij aan het keukengerei, kleding, fototoestel etc.

Onder de caravan-aanbouw wordt verstaan de voortenten, luifels, schuurtjes en andere zaken die zijn bevestigd aan de caravan of die daarbij zijn geplaatst. Deze zaken zijn alleen verzekerd indien het uitdrukkelijk wordt aangegeven!

In de laatste jaren is de concurrentie tussen verzekeraars enorm toegenomen. Premies zijn daardoor sterk gedaald. Overstappen naar een andere verzekeraar kan dan heel interessant zijn. En in dat geval ben je bij Blank Advies aan het juiste adres: wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. En wij bieden jou dan ook de beste prijs/kwaliteit verhouding!

Vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.
Contact gegevens van Blank Advies

Wij willen u graag vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden voor uw verzekeringen.

Vragen, schade melden of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met een van onze medewerkers!