Schadeverzekeringen particulier – Ongevallenverzekering

Schadeverzekeringen particulier

Welke dekking kies ik voor mijn woonhuis en inboedel? En heb ik rechtsbijstand nodig?

Ongevallenverzekering

Wil je in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn? Bekijk dan onderstaande Verzekeringskaart! Hierop kun je gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis.
Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

  • Gezin
  • Persoonlijk
  • School
//blankadvies.nl/wp-content/uploads/2017/11/slip-up-danger-careless-slippery.jpg

Bij deze verzekering keren verzekeraars eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Verzekeraars vergoeden niet de werkelijk gemaakte kosten.

Als je overlijdt, ontvangt je echtgenoot of geregistreerd partner de uitkering. Heb je die niet? Dan wordt de uitkering verdeeld over de erfgenamen. Hiervoor is onder andere een verklaring van erfrecht nodig.

Je krijgt eenmalig een bedrag. Hoeveel je ontvangt, hangt af van de mate van invaliditeit. Verzekeraars stellen dit vast na advies door hun medisch adviseur. Verzekeraars kunnen de mate van invaliditeit pas vaststellen, als je situatie niet meer verandert. Dit noemen wij de eindtoestand. Daardoor kan het soms een tijdje duren voor verzekeraars een bedrag betalen. Verzekeraars vergoeden rente over deze periode.

Bij verschillende verzekeraars heb je de keuze uit verschillende pakketten verzekerde bedragen. Bijvoorbeeld: Pakket 1: overlijden € 5.000,-, blijvende invaliditeit € 50.000,-. Pakket 2: overlijden € 10.000,-, blijvende invaliditeit € 100.000,-.

Verzekeraars keren bijvoorbeeld niet uit als je het ongeval met opzet hebt veroorzaakt. Of als het een gevolg is van misbruik van alcohol of drugs. Lees de polisvoorwaarden!

Welke uitkering je krijgt bij blijvende invaliditeit hangt af van het gekozen verzekerd bedrag en het soort letsel. In de polisvoorwaarden lees je de percentages die horen bij algeheel verlies of functieverlies. Verlies je een gedeelte of is het functieverlies gedeeltelijk? Dan krijg je van het percentage dat verzekeraars noemen in de voorwaarden ook een gedeeltelijke uitkering.

Naast het letsel dat je hebt, kijken verzekeraars ook naar de mate van invaliditeit ten opzichte van je lichaam en bepalen dan de definitieve uitkering. Met een klimmende schaal kun je tot maximaal 350% van je verzekerd bedrag uitgekeerd krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan Blank Advies. Stuur een e-mail naar info@blankadvies.nl. Of bel met 013 - 543 10 40! Hoe werkt de Verzekeringskaart? Bekijk daarvoor dit filmpje.

Vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.
Contact gegevens van Blank Advies

Wij willen u graag vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden voor uw verzekeringen.

Vragen, schade melden of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met een van onze medewerkers!