Schadeverzekeringen particulier – Rechtsbijstand

Schadeverzekeringen particulier

Welke dekking kies ik voor mijn woonhuis en inboedel? En heb ik rechtsbijstand nodig?

Rechtsbijstand

Wil je in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn?
Bekijk dan onderstaande tabbladen! Hierop kun je gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis. Dit overzicht geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

//blankadvies.nl/wp-content/uploads/2017/11/document-agreement-documents-sign-48195c.jpg

Rechtsbijstand

Je krijgt steun van juristen van een verzekeraar bij een onverwacht conflict. Ook zijn andere kosten gedekt tot een bepaald maximum, bijvoorbeeld proceskosten, kosten van onafhankelijke deskundigen, etc.

Je bent verzekerd bij conflicten in Nederland, maar soms geldt de verzekering ook in de gehele EU (Consument & Wonen (behalve woning), Inkomen), soms zelfs over de gehele wereld (Verkeer). Hierbij geldt dat de verzekeringnemer in Nederland woonachtig is.

Je kunt zelf kiezen waarvoor je wel of niet verzekerd wilt zijn. Deze verzekering kent een aantal modules die je kunt verzekeren zoals; Verkeer, Letsel, Wonen, Werk & Inkomen, Aankopen, Familie & Relaties en Fiscaal & Vermogen.

Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan je auto door iemand anders. Geldt voor alle deelname aan het verkeer, dus ook lopen, fietsen, skiën en varen.

Juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.

Juridische hulp bij een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van je woning. Of conflicten met buren of de overheid over je woning.

Juridische hulp bij een conflict met werkgever of uitkeringsinstantie.

Juridische hulp als je een conflict hebt over spullen of diensten die je koopt. Zoals bijvoorbeeld over een keuken, een vakantieboeking of over energie of telecom.

Juridische hulp bij een conflict over bijvoorbeeld een erfenis.

Juridische hulp om in beroep te gaan tegen een beslissing van de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede huis of over vermogensbeheer.

Je krijgt geen juridische hulp als je het conflict te laat meldt. Of wanneer je de benodigde module niet hebt verzekerd. Ook bij opzet en bestaande conflicten ben je niet verzekerd voor juridische hulp. Soms ook niet bij echtscheiding. Bij zakelijke conflicten krijg je ook geen hulp.

Als je conflict voor een rechter moet komen, mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden enkele voorwaarden. Ook als de tegenpartij eveneens bij dezelfde verzekeraar is verzekerd, mag je vaak zelf een rechtshulpverlener kiezen.

Meld een conflict direct bij ons kantoor voordat je een andere actie onderneemt. De verzekeraar zal proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit, heb je bij sommige verzekeraars te maken met een wachttijd of wachttermijn. Wachttijd is de tijd dat je bij de verzekeraar nog niet gedekt bent voor juridische hulp en kosten. Vaak is een wachttermijn ongeveer drie maanden, maar er zijn ook termijnen van zes maanden tot een jaar. Deze wachttijd geldt niet als je van rechtsbijstandverzekeraar overstapt

Er zit een maximum aan de externe kosten die verzekeraars vergoeden voor uw juridische hulp. Je krijgt geen juridische hulp als je zaak over minder dan bedrag x gaat. Dit geldt niet voor het verhalen van schade of bij een strafzaak.

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Je kunt je verzekering na een jaar op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan Blank Advies. Stuur een e-mail naar info@blankadvies.nl. Of bel met 013 - 543 10 40!

Vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.
Contact gegevens van Blank Advies

Wij willen u graag vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden voor uw verzekeringen.

Vragen, schade melden of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met een van onze medewerkers!