Rekenhulpen particulier

Rekenhulpen

Snel inzicht in je financiële vraag? Hieronder vind je een groot aantal financiële rekentools

Maak hier gebruik van allerlei handige rekenhulpen, zoals de Inboedelwaardemeter e.v.

//blankadvies.nl/wp-content/uploads/2017/11/berekenen.jpg

Energielabel

Energielabel


Schenkbelasting

Schenkbelasting


Hoeveel schenkbelasting moet de ontvanger betalen als u geld gaat schenken?

Met onderstaande berekening kunt u zelf berekenen hoe hoog de schenkbelasting is als u geld wilt schenken, en wat er dan netto overblijft van uw schenking.
Erfbelasting

Erfbelasting


Wilt u nagaan hoeveel belasting u moet betalen over (uw deel van) een erfenis?

Gebruik dan deze rekenhulp.

Vrijstelling
Tot een bepaald bedrag krijgt u vrijstelling. Dit betekent dat u tot dat bedrag geen erfbelasting betaalt.

Pensioen en vrijstelling
Als u een pensioen krijgt, trekken wij in bepaalde gevallen de huidige waarde in geld van dit pensioen af van de vrijstelling. Hiermee houdt de rekenhulp geen rekening. De rekenhulp gaat altijd uit van de maximale vrijstelling.Motorrijtuigenbelasting

Motorrijtuigenbelasting


Als een motorrijtuig (personenauto, bestelauto, vrachtauto, motorrijwiel of autobus) op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen.

Hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, hangt af van een aantal factoren. Wilt u berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen, dan kunt u gebruikmaken van de rekenhulp voor motorrijtuigenbelasting. Hoe hoog de motorrijtuigenbelasting is voor uw vrachtauto, kunt u opzoeken in de tabel voor motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto's.
Inboedelwaardemeter 2017

Inboedelwaardemeter 2017Inboedelwaardemeter

Inboedelwaardemeter: wat is de waarde van uw inboedel


Voor een inboedelverzekering moet u vaak de waarde van uw inboedel schatten. Dit kan door zelf alles via een inboedellijst op te tellen, via een taxatie, of de makkelijkste manier: via onderstaande inboedelwaardemeter.
De bepaling van de inboedelwaarde via onderstaande berekening is volgens de normen en methode van het Verbond van Verzekeraars. Let op: de rekenmodule geeft aan in welke gevallen de waardemeter niet kan worden gebruikt.

Herbouwwaarde

Wat is de herbouwwaarde van uw woning?


De Vereniging Eigen Huis waarschuwde dat de meeste woningen in Nederland onderverzekerd zijn bij brand. Velen zijn onderverzekerd omdat de herbouwwaarde (het verzekerde bedrag) bij uw opstalverzekering te laag is.
Soms is de herbouwwaarde oorspronkelijk te laag geschat, maar vaak is deze (ook) door de jaren heen achtergebleven is bij de werkelijke waarde. Dit komt vooral omdat de verzekeraars de herbouwwaarde te weinig hebben geïndexeerd. Hoe dan ook, u bent verantwoordelijk voor bewaking van de waarde en u bent de sigaar bij brand, of andere rampen.
De herbouwwaarde is het bedrag dat u nodig heeft om uw woning – als deze totaal verloren zou gaan – weer op te bouwen in dezelfde staat. Het Verbond van Verzekeraars heeft gedefinieerd hoe deze (globaal) te berekenen is. Wij volgen deze "officiële" methode; deze berekening is geldig t/m 31 december.
Met onderstaande berekening kunt u berekenen wat de herbouwwaarde van uw woning op dit moment is. NB:De berekening is niet geschikt voor historische, monumentale, zeer luxe en/of grote bungalows, villa's, landhuizen, monumentale herenhuizen en grote zakelijke objecten. Dat is specialistenwerk.
Handige downloads:

Herbouwwaardemeter
Herbouwwaardemeter - Toelichting
Handvatten "wat is inboedel en wat is opstal"

Maak hier gerust een afspraak met Blank Advies

Maak hier gerust een afspraak met Blank Advies


Mijn gegevens


ParticulierZakelijk