Schadeverzekeringen particulier – Wonen: opstal en inboedel

Schadeverzekeringen particulier

Welke dekking kies ik voor mijn woonhuis en inboedel? En heb ik rechtsbijstand nodig?

Wonen: opstal en inboedel

Schadeverzekeringen particulier, ons kantoor helpt jou de beste keuze voor jouw woonverzekeringen te maken. Al honderden klanten hebben hun woonverzekeringen bij ons kantoor ondergebracht. Ontdek zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen op de premie voor je woonverzekeringen.
Kijk hieronder om alles te weten over verzekeringen als:

  • Opstal
  • Inboedel
  • Rechtsbijstand
//blankadvies.nl/wp-content/uploads/2017/11/pexels-photo-276696.jpg

Inboedelverzekering

Wil je in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn? Bekijk dan de overige tabbladen! Hierop kun je gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis. Dit overzicht geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in je huis. Verzekeraars vergoeden schade door onder andere brand, diefstal, inbraak, neerslag, inslag van hagelstenen, storm, lekkage, aanrijding, omvallen van bomen en schade door vallen en stoten. Naast de schadevergoeding vergoeden verzekeraars ook de kosten die je moet maken om schade te voorkomen of te beperken, zoals bereddingskosten, kosten voor noodvoorzieningen, opruimingskosten, saneringskosten, kosten voor vervangend onderdak, extra levensonderhoud en tijdelijke opslag.

Alle spullen in je huis, zoals meubels, TV's, boeken, apparatuur, keukengerei, serviesgoed, kleding, gordijnen, sieraden, kunst, verzamelingen, muziekinstrumenten en sportuitrustingen. Bij je inboedel horen onder andere ook je geld, scooter, (elektrische) fiets, zitmaaier, scootmobiel, medische apparatuur (ook gehuurd of in bruikleen), tuinaanleg, tuinmeubelen, jacuzzi, tuingereedschap, wasgoed en mits extra meeverzekerd ook je huurders- of eigenarenbelang.

Sieraden zijn standaard tot een maximum verzekerd, ook tegen diefstal. Heb je een hogere waarde aan sieraden en wil je die verzekeren? Verzekeraars vergoeden dan maximaal het bedrag dat je hebt opgegeven. Bij de meeste verzekeraars kun je je sieraden ook tegen verlies en buiten je huis verzekeren.

Deze apparatuur is standaard tot een bepaald maximum verzekerd, ook tegen diefstal. Je kunt het verzekerde bedrag verhogen. Verzekeraars vergoeden dan maximaal het bedrag dat je hebt opgegeven. Wil je je mobiele apparatuur ook buiten je huis verzekeren? Vraag naar de mogelijkheden.

Je spullen zijn buiten je huis beperkt verzekerd. Wil je je kostbaarheden en mobiele elektronica buiten je huis verzekeren? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.

Schade door onder andere aardbeving, overstroming, constructiefouten, dieren, onvoldoende onderhoud en schade die geleidelijk is ontstaan is niet verzekerd. Schade veroorzaakt door opzet of roekeloosheid of als in je huis criminele of strafbare activiteiten plaatsvinden is ook niet verzekerd.

Schade aan je inboedel door vallen en stoten is verzekerd. Bijvoorbeeld een kast die omvalt en daardoor beschadigt. Of een glas rode wijn die je laat vallen op je vloerkleed. Wil je je mobiele elektronica, zoals je smartphone, tablet of laptop ook tegen vallen en stoten verzekeren? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.

Waterschade is niet altijd gedekt. Bijvoorbeeld als de waterschade ontstaat door lekkende kitvoegen of als neerslag binnenkomt door openstaande ramen of deuren. Ook is er een beperkte dekking als je huis leeg staat, onbewoond, buiten gebruik of gekraakt is en als je gaat verbouwen of aanbouwen.

Je kunt kiezen voor de volgende aanvullende keuzedekkingen: Kostbaarheden verlies en buitenshuis, Mobiele elektronica, Beroepsuitrusting, Verhuur, Inboedel op een ander adres en Glas. Vraag naar de mogelijkheden.

Bij veel verzekeraars hoef je niet zelf een verzekerd bedrag op te geven. Op je polisblad staat dan ook geen verzekerd bedrag. Wel gelden voor bepaalde spullen in je huis maximale vergoedingen of vergoeden verzekeraars de schade naar dagwaarde. Verzekeraars vergoeden onder andere de dagwaarde als je spullen minder waard zijn dan 40% van de huidige nieuwwaarde. Check de polisvoorwaarden en de afschrijvingslijst of beter nog vraag advies aan ons kantoor.

Wil je een eigen expert inschakelen? Dan krijg je de redelijke kosten daarvan vergoed. De expert moet zich wel houden aan de Gedragscode Expertiseorganisaties of vergelijkbaar deskundig zijn op het gebied van schadevaststelling. Neem over de vergoeding van deze kosten vooraf contact met ons op.

Je kiest zelf je eigen risico: € 0,--, € 100,-- of € 500,--. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. Woon je in een huurhuis? Of ben je eigenaar van een koopappartement? Bij schade door storm aan je huurders- of eigenarenbelang geldt vaak een eigen risico.

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Je kunt je verzekering na een jaar op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan Blank Advies. Stuur een e-mail naar info@blankadvies.nl. Of bel met 013 - 543 10 40!

De certificeringsregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken. De kans dat een gelegenheidsinbreker jouw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen van het PKVW.

Indien jouw woning voldoet aan het Politiekeurmerk, bieden veel maatschappijen een premiekorting. Op de site van het Politiekeurmerk kun je meer informatie over het keurmerk vinden.

Woonhuis- of opstalverzekering

Wil je in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn? Bekijk dan de overige tabbladen! Hierop kun je gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis. Dit overzicht geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Deze verzekering vergoedt schade aan je woonhuis. Het gaat daarbij om schade door bijvoorbeeld brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak, bliksem of een botsing.

Je woonhuis is verzekerd bij schade. Onder het woonhuis vallen ook de bijgebouwen, schuurtjes, garages en carports, antennes, zonweringen en rolluiken, zonnepanelen, zwembaden en jacuzzi’s, centrale verwarmingsinstallaties, fundamenten, terreinafscheidingen.

Glasbreuk aan de ruiten van de woning is vaak gewoon meeverzekerd.

Schade aan de tuin valt niet onder de opstalverzekering. Bij de meeste verzekeraars valt deze schade onder de inboedelverzekering.

Ben je bezig met een aanbouw of verbouwing van je woonhuis? Dan verzekeren verzekeraars ook de spullen die blijvend in je woonhuis worden geplaatst. Bij diefstal moeten er wel sporen van braak zijn. Verzekeraars verzekeren geen schade aan glas tijdens aan- en verbouw en leegstand. Je bent verplicht om te vertellen dat je huis leegstaat. Je leest in de polisvoorwaarden wat er allemaal wel en niet verzekerd is. De polisvoorwaarden zijn uiteindelijk leidend.

Schade door onder andere aardbeving, overstroming, constructiefouten, dieren, onvoldoende onderhoud en schade die geleidelijk is ontstaan is niet verzekerd. Schade veroorzaakt door opzet of roekeloosheid of als in je huis criminele of strafbare activiteiten plaatsvinden is ook niet verzekerd.

Verzekeraars vergoeden in de regel schade door vandalisme aan je woning.

Soms raakt de lucht, grond of water onder en om je huis verontreinigd door een verzekerde gebeurtenis. Als dit opgeruimd moet worden, dan moet je deze (sanerings)kosten zelf betalen, tenzij je dit aanvullend meeverzekert. Saneringskosten zijn kosten die gemaakt moeten worden om een verontreiniging op te ruimen. Onder deze kosten vallen kosten van onderzoek, reinigen, opruimen, opslaan, vernietigen en/of vervangen van de grond, (grond)water en/of oppervlaktewater, en de kosten om de verontreiniging te isoleren.

Bij veel verzekeraars hoef je niet zelf een verzekerd bedrag op te geven. Er staat dan ook geen verzekerd bedrag op je polisblad. Verzekeraars vergoeden de herbouwwaarde. Als je je woonhuis niet wilt of mag herbouwen vergoeden verzekeraars de verkoopwaarde of de sloopwaarde. Verzekeraars vergoeden de nieuwwaarde van inbouwapparatuur of toestellen zoals de cv-ketel. Als deze minder waard zijn dan 40% van de huidige nieuwwaarde dan vergoeden verzekeraars de dagwaarde. Check de voorwaarden en de afschrijvingslijst of vraag advies aan ons kantoor.

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door de expert van de verzekeraar? Dan kun je ook zelf een expert inschakelen. De kosten van je eigen expert zullen verzekeraars vergoeden voor zover dit redelijk is. Neem hiervoor eerst contact op met ons kantoor op.

Je kiest zelf je eigen risico. Voor storm € 0 of € 325. Voor overige schades € 0, € 100 of € 500. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Je kunt je verzekering na een jaar op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan Blank Advies. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan Blank Advies. Stuur een e-mail naar info@blankadvies.nl. Of bel met 013 - 543 10 40!

Glasverzekering

Voetballende buurjongetjes zijn hier het grootste risico! Gelukkig kun je alle ramen van je woning verzekeren met een glasverzekering. Bij glasschade krijg je ook het inzetten van de nieuwe ruit vergoed.

Met een glasverzekering ben je verzekerd tegen alle van buiten komend onheil. De glasverzekering dekt de schade die onverwachts en plotseling ontstaat aan alle lichtdoorlatend glas en kunststof op of aan je woning. Dus naast enkel glas ook dubbel glas of een combinatie van glassoorten. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte ruit door een onverwachts afgebroken tak van een boom. De kosten voor een noodvoorziening (tijdelijk raam), beredding (tegen het verergeren van de schade) en opruiming zijn ook gedekt.

Kostbaarheden

Sommige kostbare bezittingen worden niet volledig gedekt door de inboedelverzekering. Denk daarbij aan kostbare foto-, film- en videoapparatuur. Ook voor bont, antiek, kunst, muziekinstrumenten, sieraden of een waardevolle postzegelverzameling geldt dat schade aan deze goederen (of diefstal) vaak niet of maar voor een beperkt deel door een inboedelverzekering gedekt wordt. Om deze bezittingen toch te verzekeren, kun je voor een kostbaarhedenverzekering kiezen.

Vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.
Contact gegevens van Blank Advies

Wij willen u graag vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden voor uw verzekeringen.

Vragen, schade melden of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met een van onze medewerkers!