Schadeverzekeringen particulier – Zorgverzekering

Schadeverzekeringen particulier

Welke dekking kies ik voor mijn woonhuis en inboedel? En heb ik rechtsbijstand nodig?

Zorgverzekering

Ons kantoor helpt jou de beste keuze voor jouw zorgverzekeringen te maken. Al honderden klanten hebben hun zorgverzekeringen via ons kantoor verzekerd. Ontdek zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen op de premie voor je zorgverzekering
Méér informatie? Klik op de buttons hieronder!

  • Basisverzekering
  • Aanvullende verzekering
//blankadvies.nl/wp-content/uploads/2017/11/bigstock-medicine-age-health-care-and-162216701.jpg

De basisverzekering is een wettelijk verplichte zorgverzekering voor iedere Nederlander. De basisverzekering is ook verplicht voor iedereen die in het buitenland woont maar in Nederland werkt. De inhoud van de basisverzekering wordt vastgesteld door de overheid en is voor iedereen hetzelfde. Een zorgverzekeraar is verplicht om iedereen die zich voor de basisverzekering aanmeldt te accepteren. De gezondheidstoestand speelt geen rol bij de acceptatie. Naast de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten waarmee je je verzekert tegen kosten van zorg die je belangrijk vindt, zoals alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie of tandarts.

1. Naturapolis Bij een naturapolis betaalt je zorgverzekeraar de rekeningen rechtstreeks aan de zorgaanbieder, bijvoorbeeld een ziekenhuis of apotheek. De zorgverzekeraar heeft daarvoor contracten afgesloten met zorgaanbieders. Maar er kunnen ook zorgaanbieders zijn die geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar. Ga je voor een behandeling naar een zorgaanbieder zonder contract, dan kan het zijn dat niet alle kosten aan je worden vergoed. De premie voor een naturapolis is vaak lager, omdat je zorgverzekeraar afspraken over de kosten van een behandeling heeft gemaakt. 2. Restitutiepolis Bij een restitutiepolis is het mogelijk zelf een zorgaanbieder te kiezen. Je betaalt de nota van de zorgaanbieder dan eerst zelf. Daarna kun je de kosten op basis van originele nota's declareren bij de zorgverzekeraar. 3. Budgetverzekering Als je kiest voor een budgeterzekering, betekent dat dat je naar de zorgaanbieder moet gaan waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Het verschil tussen een 'normale' naturaverzekering en een budgetverzekering is dat je bij een budgetverzekering naar nog minder zorgverleners kunt.

Begin november van ieder jaar hebben we allemaal de nieuwe premie van onze zorgverzekeraar in de bus gehad. En nu? Overstappen of blijven zitten? De samenstelling van het basispakket is bij iedere zorgverzekeraar gelijk, indien je dus een paar tientjes per maand kunt besparen waarom zou je dat dan niet doen? En in dat geval bent je bij Blank Advies aan het juiste adres: wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. En wij bieden jou dan ook de beste prijs/kwaliteit verhouding!

Het kan zijn dat je meer of minder premie betaalt dan iemand anders. Dat komt omdat: - de premie voor de basisverzekering verschilt per zorgverzekeraar - je een vrijwillig eigen risico kunt nemen, waardoor jouw premie per maand lager wordt - je zelf bepaalt of je naast de basisverzekering een aanvullende verzekering afsluit - je wel of geen gebruik kunt maken van een collectief

Het vergelijken van je zorgverzekering, kan je veel geld besparen ten opzichte van de huidige premie die je nu betaalt. Wij kunnen ons voorstellen, dat je bij uw huidige (en vaak "vertrouwde") zorgverzekering zou willen blijven. Echter zijn er geen "slechte" zorgverzekeringen meer in Nederland. Vaak zitten er in de pakketten nog een aantal verouderde producten waar je niets aan hebt. Een voorbeeld hiervan kan zijn: een extra aanvullende tandartsverzekering, terwijl je een gebitsprothese hebt. Je polis omvat extra kraamzorg, terwijl je geen kinderwens meer hebt. Bekijk goed wat je het komende jaar verwacht aan bijkomende zorg behandelingen en richt jouw keuze van aanvullende verzekering op deze verwachting. Ook voor partners geldt dat men vaker goedkoper uit kan zijn met ieder een eigen polis, kinderen kunnen dan onder gebracht worden bij de ouder die de meeste dekking geniet. Kijk ook eens naar het eigen risico. Je kunt het eigen risico vaak verhogen. Als je nu verwacht dat je niet ziek wordt en heb je, indien het onverhoopt toch geschiedt, genoeg geld achter de hand om het dan op te vangen, overweeg dan deze optie. Op jaarbasis kan het al snel ruim € 300,00 besparen.

De basisverzekering is een wettelijk verplichte zorgverzekering voor iedere Nederlander. De basisverzekering is ook verplicht voor iedereen die in het buitenland woont maar in Nederland werkt. Naast de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten waarmee je je verzekert tegen kosten van zorg die je belangrijk vindt, zoals alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie of tandarts.

Als je in het komende jaar zorg nodig hebt, kan het zijn dat je meer zelf moet betalen. Soms moet je een deel van behandelingen zelf betalen of een eigen bijdrage per behandeling betalen. Het is dan lastig om exact vooraf in te schatten wat dit voor je betekent. Om te voorkomen dat je in het komende jaar voor onverwachte zorgkosten komt te staan, is het goed om je eigen situatie goed in kaart te brengen. En om deze situatie naast de huidige polis te leggen zodat je kunt beoordelen of deze nog voldoende dekking biedt.

Veel mensen vragen zich af of ze hun gebit aanvullend moeten verzekeren. Met een gezond gebit heb je immers geen tandartskostenverzekering nodig en indien dat niet zo is, dan is de vraag hoe hoog de dekking moet zijn. Natuurlijk is dit voor elk gebit anders en is er het probleem dat verzekeringen die uitgebreide tandartsbehandelingen vergoeden, niet afgesloten kunnen worden zonder voorafgaand keuringsrapport. In sommige gevallen, zoals bij verandering van collectieve polissen, kan een tandartsverzekering afgesloten worden zonder een keuringsrapport.

Als je 18 jaar of ouder bent, dan krijg je mondzorg niet meer vergoed door de basisverzekering. Daarvoor is er de tandartsverzekering. De meest voorkomende tandartskosten krijg je bij de meeste verzekeraars voor 100% vergoed. Daarvoor hoef je dus niets bij te betalen. Veel verzekeraars hebben verschillende varianten waaruit je kunt kiezen. Wil je een hoger maximumbedrag verzekeren, betaal je een hogere premie. Je kunt de verzekering dus precies afstemmen op jouw situatie en je betaalt een scherpe premie. Overleg van te voren met je tandarts!

De veelvoorkomende tandartsbehandelingen krijg je bij veel verzekeraars voor 100% vergoed, binnen het maximumbedrag dat je hebt gekozen. Hieronder vallen bijvoorbeeld controles en gaatjes vullen. Andere behandelingen krijg je voor bijvoorbeeld 75% of 80% vergoed, ook tot het gekozen maximumbedrag.

Vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.
Contact gegevens van Blank Advies

Wij willen u graag vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden voor uw verzekeringen.

Vragen, schade melden of wilt u een afspraak maken? Neem contact op met een van onze medewerkers!